Apple перевірятиме фотографії в iPhone та iPad користувачів

У гаджетах шукатимуть заборонені знімки
Apple перевірятиме фотографії в iPhone та iPad користувачів
Чоловік з телефоном (фото: Pexels)
6 Серпня 2021, 17:09
читать на русском

Компанія Apple оголосила, що буде сканувати iPhone та iPad, аби виявити наявність на них фотографій жорстокого поводження з дітьми та порнографії.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Поки компанія планує перевіряти телефони користувачів тільки в США. Для цього на телефони та планшети буде встановлено спеціальне програмне забезпечення. Користувач зможе опротестувати рішення, якщо вважатиме, що сталася помилка, відзначають в компанії.

Зазначається, що Apple встановлюватиме спеціальне програмне забезпечення, яке покликане знаходити в iPhone та iPad матеріали сексуального насильства над дітьми. Якщо програма знайде такі матеріали, інформація буде передана для перевірки співробітникам Apple. Якщо перевірка підтвердить наявність таких матеріалів на гаджетах, обліковий запис користувача буде заблоковано, а інформацію направлять до Національного центру США з пошуку зниклих дітей і протидії насильству над ними.

Apple повідомляє, що програма буде встановлена ​​ближче до кінця 2021 року за оновлення iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 і macOS Monterey.

Нагадаємо, у липні американська компанія Apple заявила, що хоче додати функцію розблокування за допомогою Face ID на всі свої пристрої.

Читайте також