Арахамія розповів, що змінять при підготовці законопроєкту про мобілізацію до другого читання

Робота над законопроєктом ведеться в міжфракційній робочій групі
Головне
Арахамія розповів, що змінять при підготовці законопроєкту про мобілізацію до другого читання
Давид Арахамія
8 Лютого 2024, 16:10
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про питання, над якими працюватимуть під час підготовки до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

Про це він повідомив у Telegram.

"1.Щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає, залишимо все в редакції чинного законодавства.

2.Переглянемо ще раз підхід до аспірантів. Фінального рішення ще немає, будемо шукати компроміс.

3.Точно неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян. Не бачу в Раді тих, хто би таке підтримував", - зазначив Арахамія.

За словами парламентаря, робота ведеться в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроєкту про мобілізацію.

"Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато", - додав голова фракції.

Найбільш ймовірно законопроєкт в цілому буде прийнято в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і набере чинності через місяць, тобто у квітні.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Читайте також

1