Арахамія звинуватив соціологів у маніпуліції щодо опитування про відповідальність президента за корупцію

78% українців вважають Зеленського відповідальним за корупцію в уряді
Арахамія звинуватив соціологів у маніпуліції щодо опитування про відповідальність президента за корупцію
Давид Арахамія
12 Вересня 2023, 13:12

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає маніпулятивним опитування, згідно з яким 78% українців вважають, що президент Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях.

Про це Арахамія написав у своєму телеграм-каналі.

"В мережі поширюють маніпулятивне дослідження про те, нібито українці вважають що за всю побутову корупцію відповідає Президент України. Мало того, що Президент України цілодобово займається війною та пошуками допомоги, ще він має і замінити собою всю антикорупційну вертикаль, на яку країна та партнери витратили мільярди", - пише Арахамія.

Він зауважив, що коли Зеленський запропонував прирівняти корупцію під час війни до державної зради, "в політикумі почались воплі про "закручування гайок", тоді чому саме президент має відповідати за бруківку, стадіони, тенісні корти та інший непотріб під час війни?".

Він додав, що з нового року країна має перейти на "бюджет війни", де більше не буде витрат на всі ці речі, "тільки оборона та тільки зброя".

"Сподіваюсь що антикорупційні органи посилять свою роботу в тому числі інформаційну, щоб президент міг займатись війною та міжнародною дипломатію, а незалежна антикорупційна вертикаль - великою корупцією в країні", - підсумував Арахамія.

Раніше стало відомо, що результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, свідчать, що на початок липня 2023 року 78% респондентів вважають, що президент України несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях. Не погоджуються з цим твердженням лише 18% опитаних.

Читайте також

1