Арештовано майно однієї з найбільших мереж АЗС в Україні

Під арешт потрапило 308 об’єктів нерухомості
Важливо
Арештовано майно однієї з найбільших мереж АЗС в Україні
АЗС (фото: eurohouse.ua)
18 Серпня 2022, 19:02
читать на русском

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) ініціювало арешт майна однієї з найбільших мереж АЗС в Україні, яка пов’язана з російською федерацією.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Зазначається, що арештовано автомобільні заправні станції, склади, земельні ділянки та корпоративні права - загалом 308 об’єктів нерухомості. Загальна сума корпоративних прав становить понад 50 млн грн.

Співробітники БЕБ з’ясували, що бенефіціари та службові особи двох компаній, які ведуть діяльність у сфері реалізації паливно-мастильних матеріалів, пов’язані між собою, а їхніми фактичними власниками є громадяни російської федерації. У ході слідства встановлено, що службові особи підприємств, упродовж 2015 - 2022 років, штучно завищували витрати підприємств внаслідок отримання кредитів від споріднених структур. До витрат також зараховували відсотки за кредитами. Обидва підприємства декларували збиткову діяльність. При збитковій діяльності в Україні, премії, включені до вартості імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії, - йдеться у повідомленні.

Загальна сума ухилення від сплати податків обох компаній становить понад 270 млн гривень.

Також БЕБ встановило, що протягом 2016-2021 років зазначені підприємства, які працюють в Україні, виплачували дивіденди на користь компаній нерезидентів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є російська федерація та товариство з російської федерації. У результаті такої діяльності було легалізовано грошові кошти у сумі понад мільярд гривень.

За даними ЗМІ, йдеться про АЗС Amic Energy, що до 2015 року належала російському "Лукойлу".

Нагадаємо, у червні минулого року суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких перебувають АЗС та нафтобази GLUSCO. 

1