Арестович подав до суду на нардепку Піпу через пісні Цоя: деталі скандалу

Він впевнений, що депутатка Наталя Піпа вчинила діяння, які пов'язані з "розпалювання міжнаціональної ворожнечі"
Важливо
Арестович подав до суду на нардепку Піпу через пісні Цоя: деталі скандалу
Олексій Арестович Фото: Ярослав Радіонов / Апостроф
14 Вересня 2023, 14:28
читать на русском

Державне бюро розслідувань зобов'язали розпочати кримінальне провадження, головним фігурантом якого є народний депутат Наталія Піпа, котра зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва за заявою екс-радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Ексрадник ОП зазначив, що згідно з його заявою, суд зобов'язав Державне бюро розслідувань почати кримінальне розслідування щодо нардепа.

"Піпа Наталя вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах воєнного конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося", — заявив Арестович.

За словами Олексія Арестовича, дії нардепки також спричинили "щось, дуже схоже на знущання над неповнолітнім".

"Будемо привчати любителів сіяти ворожнечу і ворожнечу серед українців до виконання Конституції України", — написав ексрадник ОП.

Дії народної депутатки Арестович назвав "шовінізмом".

Як відомо, у червні 2023 року у Львові народна депутатка Наталія Піпа зробила зауваження підлітку,  який на вулиці виконував пісні російського виконавця Віктора Цоя. У відповідь на свою адресу почула нецензурні слова.

Згодом хлопець перепросив за нецензурну лексику. Після скандалу неповнолітній повернувся до Одеси, проте пообіцяв ще приїхати до Львова.

У Держагентстві з питань мистецтв заявили, що в Україні офіційно не заборонено співати пісні радянського рокмузиканта Віктора Цоя, який загинув ще до розпаду СРСР.

Нагадаємо, радник Офісу президента Олексій Арестович визнав, що зробив помилку, говорячи про те, що ракету, яка впала на багатоповерхівку в Дніпрі, нібито збили українські сили ППО і вибачився, проте не перед усіма. Про це він розповів в ефірі спільної програми із правозахисником Марком Фейгіним, 16 січня.

17 січня Арестович написав заяву на звільнення з Офісу президента. Того ж дня в ОП задовольнили заяву блогера.

Читайте також

1