Арестович написав заяву про відставку і вкотре вляпався у скандал

Радник Єрмака назвав свій вчинок "прикладом цивілізованої поведінки"
Головне
Арестович написав заяву про відставку і вкотре вляпався у скандал
Олексій Арестович / Скрін з відео
17 Січня 2023, 14:29
читать на русском

Позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович у Facebook виклав фото заяви на звільнення.

"Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку", – підписав фото скандальний блогер.

Щойно радник Офісу президента Олексій Арестович написав заяву про відставку після гучного скандалу довкола його коментарів про події у Дніпрі, як потрапив у новий конфуз.

Обурення громадськості викликали коментарі радника Банкової. Зокрема Арестович заявив, що минулого разу, як йшов з посади, невдовзі почалася війна.

Нагадаємо, радник Офісу президента Олексій Арестович визнав, що зробив помилку, говорячи про те, що ракету, яка впала на багатоповерхівку в Дніпрі, нібито збили українські сили ППО і вибачився, проте не перед усіма. Про це він розповів в ефірі спільної програми із правозахисником Марком Фейгіним, 16 січня.

Проте, на думку Арестовича, допущена помилка не відповідає хвилі критики в його бік, а також додав, що жодних юридичних наслідків його заява не викликала. А винні в усьому – працівники "бот-мереж", які, на його думку, пов’язані з Віктором Медведчуком, Петром Порошенком та Росією.

Нагадаємо хронологію скандалу: радник Банкової Олексій Арестович 14 січня у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним заявив, що російська ракета влучила у житловий будинок унаслідок збиття силами ППО. Таку заяву він зробив попри те, що прессекретар Повітряних сил Ігнат офіційно заявив, що росіяни випустили ракету по будинку. Така ж ракета влучила наприкінці червня по торговому центрі в Кременчуку.

Слова Арестовича негайно підхопили російські пропагандисти і масово розтиражували у ЗМІ.

Водночас українців розізлила заява радника: сотні користувачів повідомили, що обурені словами Арестовича. А його вигадки довелося спростовувати командувачу Повітряних Сил генерал-лейтенанту Миколі Олещуку.

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року Арестович повідомив про своє підвищення до підполковника.  Пізніше Міноборони спростувало цю брехню.

Читайте також