Арестович заявив, що АТО - "великий курорт для хлопчиків"

Від ОП вимагають пояснень за заяви їхнього представника
Важливо
Арестович заявив, що АТО - "великий курорт для хлопчиків"
Олексій Арестович (Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича)
15 Вересня 2021, 16:32
читать на русском

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео, на якому позаштатний радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович назвав зону АТО "великим курортом для хлопчиків".

На своїй сторінці у Фейсбуці Аваков написав, що цей відеоролик йому надіслав його товариш-військовий.

Мій товариш, військовий, матюкаючись, надіслав мені цей рідкісної гидоти ролик Арестовича... Я рідко, особливо останнім часом, даю поради тим хто їх не потребує, але в цьому випадку хочу порадити: Шановний офісе президента, навіть якщо ніхто з вас не віруючий - зберіть пальця в знамення - перехрестіть хворого, потім себе - і пошліть цього персонажа подалі. Чи не підставляйте країну і президента, - зазначив колишній глава МВС.

У відео, яке опублікував Аваков, представник української делегації в ТКГ, позаштатний радник глави ОП Олексій Арестович заявив наступне:

АТО – це великий курорт для хлопчиків. Великий піонертабір. Там свято непослуху. Вони туди вириваються від дружин, від дітей, від тещ. Смажать м’ясо і живуть, як гоже нормальному українському козаку – у степу. Дме вітер, там абсолютна свобода, думки прості і ясні, свідомість проста, ясна. У тебе стріляють, ти стріляєш, ти – герой. Тебе всі поважають. І не треба підтирати соплі дітям, розбиратися з парканом будинку, що покосився. І я не бачив там жодної людини, котра страждає. Я бачив там серед солдатів і офіцерів лише людей, котрим у кайф те, що відбувається. Вони дуже пошкодують, що війна закінчиться.

Аваков каже, що "ці слова самозакоханого пустоцвіту побачать в кожному будинку учасника АТО, і шкода, якщо побачать в будинку загиблих бійців".

Мерзотник зі смішком розповідає, між іншим, про загибель на війні наших солдат. Люди дадуть цьому оцінку. А ось чи може такий персонаж представляти Україну в різних офісах і організаціях - питання не до суспільства, - додав він.

Згодом сам Арестович відповів на це відео і на допис Авакова у своєму Фейсбуці.

На його думку, колишній міністр "почав політичний сезон".

Інакше як пояснити, чому потрібно було виривати з відео чотирирічної давності окрему фразу і кидатися з нею в політичну атаку, відкриваючи новий сезон. Невже у колишнього міністра внутрішніх справ немає більш актуальних тем для старту. А можливо, цей мудрий чоловік, який прекрасно розбирається в воїнах АТО (Андрій Антоненко не дасть збрехати), сьогодні просто не розібрався, - написав він.

Арестович повідомив, що це відео з його інтерв'ю 2017-го року і воно було присвячене інформаційній війні проти України.

І журналіст поставив мені питання про розгойдування емоційної ситуації меседжами на кшталт "наші хлопці гинуть по-пустому", "всі в АТО безперервно страждають", "ми всі повинні ходити в жалобі, салюти заборонити, країна не повинна радіти, поки хоч один солдат воює". Загалом, "все погано". З огляду на, що я тоді не був офіційною особою, лише військовим (вже колишнім), я на правах людини, який сам проводив в АТО багато часу, висловився досить емоційно. Сьогодні, звичайно, я б сформулював інакше, набагато більш строго. Тоді ж, я тільки повернувся з чергової поїздки в АТО, - намагався прояснити ситуацію радник Єрмака.

Він стверджує, що розлютився тоді на журналіста через його питання, бо "нас постійно намагаються змусити плакати".

Я вважав і вважаю, що на такі спроби потрібно відповідати весело, саме так і можна виграти в інформаційній війні, - дрдав Арестович.

Він також вважає, що підняття цього відео з архіву і розповсюдження його у соцмережах вигідні "комусь з росіян, або з нашої опозиції".

Нагадаємо, раніше позаштатний радник голови Офісу президента України Олексій Арестович запропонував перейменувати Україну та дати країні подвійну назву Русь-Україна. Також він додав, що в росіян треба забрати бренд "руські" та відзначив, в Офісі президента працюють над цим.

Також раніше Арестович образив українців, коли порівняв їх з "більш освіченими громадянами Афганістану".

Ще раніше політик у своєму повідомленні про повернення тіла загиблого українського військового озвучив версію окупантів щодо загибелі бійця. Пізніше повідомлення було виправлене, а сам Арестович вибачився перед українським суспільством та ЗМІ.

Читайте також наш матеріал: Зрада чи помилка: військові та волонтери про ганебний ляп Арестовича

Читайте також

1