Арестович заявив, що АТО - "великий курорт для хлопчиків"

Важливо
Від ОП вимагають пояснень за заяви їхнього представника
Важливо
15 Вересня, 16:32 2353

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео, на якому позаштатний радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович назвав зону АТО "великим курортом для хлопчиків".

На своїй сторінці у Фейсбуці Аваков написав, що цей відеоролик йому надіслав його товариш-військовий.

Мій товариш, військовий, матюкаючись, надіслав мені цей рідкісної гидоти ролик Арестовича... Я рідко, особливо останнім часом, даю поради тим хто їх не потребує, але в цьому випадку хочу порадити: Шановний офісе президента, навіть якщо ніхто з вас не віруючий - зберіть пальця в знамення - перехрестіть хворого, потім себе - і пошліть цього персонажа подалі. Чи не підставляйте країну і президента, - зазначив колишній глава МВС.

У відео, яке опублікував Аваков, представник української делегації в ТКГ, позаштатний радник глави ОП Олексій Арестович заявив наступне:

АТО – це великий курорт для хлопчиків. Великий піонертабір. Там свято непослуху. Вони туди вириваються від дружин, від дітей, від тещ. Смажать м’ясо і живуть, як гоже нормальному українському козаку – у степу. Дме вітер, там абсолютна свобода, думки прості і ясні, свідомість проста, ясна. У тебе стріляють, ти стріляєш, ти – герой. Тебе всі поважають. І не треба підтирати соплі дітям, розбиратися з парканом будинку, що покосився. І я не бачив там жодної людини, котра страждає. Я бачив там серед солдатів і офіцерів лише людей, котрим у кайф те, що відбувається. Вони дуже пошкодують, що війна закінчиться.

Аваков каже, що "ці слова самозакоханого пустоцвіту побачать в кожному будинку учасника АТО, і шкода, якщо побачать в будинку загиблих бійців".

Мерзотник зі смішком розповідає, між іншим, про загибель на війні наших солдат. Люди дадуть цьому оцінку. А ось чи може такий персонаж представляти Україну в різних офісах і організаціях - питання не до суспільства, - додав він.

Згодом сам Арестович відповів на це відео і на допис Авакова у своєму Фейсбуці.

На його думку, колишній міністр "почав політичний сезон".

Інакше як пояснити, чому потрібно було виривати з відео чотирирічної давності окрему фразу і кидатися з нею в політичну атаку, відкриваючи новий сезон. Невже у колишнього міністра внутрішніх справ немає більш актуальних тем для старту. А можливо, цей мудрий чоловік, який прекрасно розбирається в воїнах АТО (Андрій Антоненко не дасть збрехати), сьогодні просто не розібрався, - написав він.

Арестович повідомив, що це відео з його інтерв'ю 2017-го року і воно було присвячене інформаційній війні проти України.

І журналіст поставив мені питання про розгойдування емоційної ситуації меседжами на кшталт "наші хлопці гинуть по-пустому", "всі в АТО безперервно страждають", "ми всі повинні ходити в жалобі, салюти заборонити, країна не повинна радіти, поки хоч один солдат воює". Загалом, "все погано". З огляду на, що я тоді не був офіційною особою, лише військовим (вже колишнім), я на правах людини, який сам проводив в АТО багато часу, висловився досить емоційно. Сьогодні, звичайно, я б сформулював інакше, набагато більш строго. Тоді ж, я тільки повернувся з чергової поїздки в АТО, - намагався прояснити ситуацію радник Єрмака.

Він стверджує, що розлютився тоді на журналіста через його питання, бо "нас постійно намагаються змусити плакати".

Я вважав і вважаю, що на такі спроби потрібно відповідати весело, саме так і можна виграти в інформаційній війні, - дрдав Арестович.

Він також вважає, що підняття цього відео з архіву і розповсюдження його у соцмережах вигідні "комусь з росіян, або з нашої опозиції".

Нагадаємо, раніше позаштатний радник голови Офісу президента України Олексій Арестович запропонував перейменувати Україну та дати країні подвійну назву Русь-Україна. Також він додав, що в росіян треба забрати бренд "руські" та відзначив, в Офісі президента працюють над цим.

Також раніше Арестович образив українців, коли порівняв їх з "більш освіченими громадянами Афганістану".

Ще раніше політик у своєму повідомленні про повернення тіла загиблого українського військового озвучив версію окупантів щодо загибелі бійця. Пізніше повідомлення було виправлене, а сам Арестович вибачився перед українським суспільством та ЗМІ.

Читайте також наш матеріал: Зрада чи помилка: військові та волонтери про ганебний ляп Арестовича

Читайте також