Армія РФ вже не має сил атакувати на кількох напрямках фронту - Данілов

Країна-агресорка накопичує велику кількість артилерії, а потім маленькими кроками наступає
Армія РФ вже не має сил атакувати на кількох напрямках фронту - Данілов
Російські військові, окупанти / Фото з відкритих джерел
7 Липня 2022, 08:43
читать на русском

Росія вже не має сил атакувати на декількох напрямках фронту. За чотири місяці після початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, з'явилися ознаки виснаження арсеналу РФ.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише WSJ.

Російські військові знайшли тактику, яка працює. Спочатку вони намагалися прорватися вглиб України, але зазнали невдачі та втратили елітні підрозділи. Зараз же ворожі війська наступають кроками під прикриттям артилерії.

Данілов пояснив, що росія накопичує велику кількість артилерії та бронетехніки на кожному квадратному кілометрі, з яким українські військові не в змозі впоратися. Це дає росіянам перевагу. Водночас Україна має вести оборонну війну, наголошує секретар РНБО.

За його словами, завдяки HIMARS українські військові змогли завдати удару саме по тих російських цілях, які раніше були поза досяжністю українського обладнання. За його словами, росіяни "беззахисні перед ними". Але Україна потребує ще десятків таких пускових установок.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що нині близько мільйона українців отримують бойовий та військовий досвід.

1