Атакував понад сто компаній: в Україні викрили хакера

Збитки, завдані потерпілим, сягають 150 мільйонів доларів
Атакував понад сто компаній: в Україні викрили хакера
Поліція викрила хакера фото: пресслужба поліції
4 Жовтня 2021, 22:02
читать на русском

Кіберполіціянти викрили українського хакера у здійсненні вірусних атак на понад 100 іноземних компаній.

Він завдав збитків на понад 150 мільйонів доларів, передає пресслужба поліції.

Зазначається, що 25-річний хакер зламував програми для віддаленої роботи користувача із комп'ютером (сервером), а також через спам-розсилки на корпоративні електронні поштові скриньки листів зі шкідливим вмістом.

Загалом хакер здійснив атаки на понад 100 іноземних компаній у Північній Америці та країнах Європи. Серед потерпілих – відомі світові енергетична та туристична компанії, а також розробники техніки, - йдеться у повідомленні.

Збитки, завдані потерпілим, сягають 150 мільйонів доларів. Крім цього, чоловік мав спільника, який допомагав виводити гроші, здобуті злочинним шляхом.

Поліція викрила хакера фото: пресслужба поліції

Правоохоронці під час обшуку вилучили в хлопця комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби та понад 360 тисяч доларів готівкою. На криптогаманцях зловмисника заблоковано 1,3 мільйона доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що на Тернопільщині поліція викрила групу осіб, які вимагали в чоловіка майже сім мільйонів гривень у біткоїнах.

Читайте також

1