АТОвцю з Тернопільщини, який убив нападника, пом'якшили запобіжний захід

Ветеран АТО захищав себе і матір від групи молодиків, які напали на чоловіка у нього вдома
АТОвцю з Тернопільщини, який убив нападника, пом'якшили запобіжний захід
Підозрюваний в залі суду (Фото: Тернопільський апеляційний суд)
17 Травня 2021, 16:09
читать на русском

Тернопільський апеляційний суд змінив запобіжний захід ветерану АТО з Тернопільської області, який смертельно поранив нападника під час самозахисту, з цілодобового на нічний домашній арешт.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

В апеляційній скарзі захисник підозрюваного зазначив, що його підзахисний Андрій П. є особою молодого віку, учасник АТО і боронив незалежність України, позитивно характеризується за місцем проживання, утримує матір і брата, які є інвалідами. Адвокат просив скасувати ветерану АТО запобіжний захід.

Суд вирішив, що апеляційну скаргу слід задовольнити частково і застосувати до Андрія П. домашній арешт у нічний час — із 22-ої до 7-ої години ранку. Також його зобов'язали здати свій паспорт для виїзду за кордон і за першою вимогою з'являтись до слідчого, прокурора чи суду.

Нагадаємо, пізно ввечері 2 травня 2021 року між підозрюваним Андрієм П., який стояв на порозі свого будинку в с. Глещава Тернопільського району, та потерпілим Володимиром В. виник конфлікт, під час якого останній ударив кулаком в голову господаря, від чого Андрій П. втратив рівновагу і впав на коліно. Підозрюваний з метою самозахисту завдавав удару ножем у груди Володимиру В., внаслідок чого останній помер. За версією слідства, Андрій П. підозрюється в умисному вбивстві при перевищенні меж необхідної оборони (ст. 118 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2-ох років або обмеженням волі на строк до 3-ох років, або позбавленням волі на строк до 2-ох років.

Читайте також

1