Авіакатастрофа АН-26 у Чугуєві: розшифровка "чорних скриньок" завершена

Уруський розповів, що експерти з'ясували з розшифровки "чорних скриньок"
Головне
Авіакатастрофа АН-26 у Чугуєві: розшифровка "чорних скриньок" завершена
Фото: Багнет
3 Жовтня 2020, 08:19
читать на русском

Розшифровка "чорних скриньок" військового літака АН-26, який впав на Харківщині, завершена. Урядова комісія з розслідування трагедії продовжує працювати.

Про це в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" розповів очільник урядової комісії, віцепрем'єр-міністр з питань оборонно-промислового комплексу Олег Уруський, передає РБК-Україна.

Читайте також

За його словами, фахівцям вже вдалося відновити фактично половину польоту. Експерти підійшли до відновлення параметрів польоту майже до другого розвороту.

Відомо, що під час польоту командир корабля повідомив керівнику польоту про відмову індикатору лівого двигуна. Після чого політ був продовжений. Хоча виконання завдання керівництвом польоту було припинено, - розповів Уруський.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 25 вересня 2020 року, близько 20:50 на автошляху Київ-Харків-Довжанський, поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав та загорівся військовий літак АН-26 однієї з військових частин. На його борту попередньо перебували 27 людей - курсанти Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та екіпаж з військовослужбовців.

На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Пізніше з’явилося відео падіння літака.

28 вересня стало відомо, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайшли. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

29 вересня у Харкові на Меморіалі Слави відбулася церемонія вшанування пам'яті курсанта Віталія Вільхового, який помер від важких травм у лікарні після авіакатастрофи літака Ан-26.

1