Авіакатастрофа АН-26 у Чугуєві: заарештували командира військової частини

Йому інкримінують недбалість польотів
Важливо
Авіакатастрофа АН-26 у Чугуєві: заарештували командира військової частини
Командир військової частини В’ячеслав Глазунов (фото: Громадське)
22 Грудня 2020, 16:46
читать на русском

Печерський районний суд Києва заарештував командира військової частини в Чугуєві В'ячеслава Глазунова у справі авіакатастрофи АН-26 на 60 діб.

Про це повідомили в ефірі телеканалу "Україна 24".

Глазунову інкримінують недбалість польотів, які відбувалися "конвеєрно", літаки злітали та сідали багато разів, що, на думку слідства, не передбачено технічними можливостями машин.

Читайте також

Також слідчі Держбюро розслідувань дійшли висновку, що збільшення кількості місць у літаку з 10 до 20 також мало значення для трагедії.

Своєю чергою, Глазунов визнав, що не мав затверджувати план польотів і не робив цього, а літак допускається до польотів за показником загальної ваги, а не кількістю місць у ньому, і вага не була збільшена.

Суд визначив Глазунову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 25 вересня 2020 року, близько 20:50 на автошляху Київ-Харків-Довжанський, поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав та загорівся військовий літак АН-26 однієї з військових частин. На його борту попередньо перебували 27 людей - курсанти Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та екіпаж з військовослужбовців.

На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні. Пізніше з’явилося відео падіння літака.

28 вересня стало відомо, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайшли. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.