Азербайджан не прийняв пропозиції щодо припинення вогню з Вірменією

Вірменія прийняла таку пропозицію
Азербайджан не прийняв пропозиції щодо припинення вогню з Вірменією
Прапор Азербайджану (фото: з відкритих джерел)
26 Жовтня 2020, 02:00
читать на русском

Азербайджан досі не вирішив щодо затвердження режиму перемир'я з Вірменією за результатами переговорів у США. Білий дім підштовхує Баку до такого рішення.

Про це заявив у неділю помічник з національної безпеки президента США Роберт О'Брайєн в інтерв'ю телеканалу CBS.

Він уточнив, що Єреван згоден на пропозицію США щодо перемир'я в Нагірному Карабасі.

Читайте також

Весь кінець цього тижня ми займаємося тим, щоб домовитися про мир між Вірменією та Азербайджаном. Вірменія прийняла пропозицію про припинення вогню, а Азербайджан ще ні. Ми підштовхуємо владу Азербайджану до цього прийняття пропозиції про режим припинення вогню, - наголосив радник глави держави.

Після переговорів з представниками Вірменії та Азербайджану держсекретар США Майк Помпео закликав сторони конфлікту припинити бойові дії в Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, що підрозділи азербайджанської армії на головних напрямках фронту розширили взяті під контроль території в Нагірному Карабасі, бойові дії тривають. Як повідомляло Міноборони Азербайджану, протягом дня 24 жовтня і в ніч на 25 жовтня бойові дії на Агдерінському, Ходжавендському, Фізулінському, Гадрутському, Губадлінському і Лачинському напрямках фронту в Карабасі тривали з різною інтенсивністю.