Бабине літо в Україні: синоптик сказав, коли на нього чекати

Потепління можна очікувати лише після 15 вересня
Бабине літо в Україні: синоптик сказав, коли на нього чекати
Осінь (фото: picabu)
10 Вересня 2022, 19:19
читать на русском

В Україні так зване бабине літо - період, коли посеред осені приходить значне потепління, - можна очікувати після 15 вересня.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Він прогнозує, що вже з наступного тижня в Україну почне заходити тепла повітряна маса.

З перших днів вересня по всій Україні суттєво похолодало, місцями навіть були зафіксовані заморозки як на поверхні ґрунту, так і у повітрі. Тобто, ймовірно, що метеорологічна осінь вже настала як мінімум у північних, східних, та частково західних областях. Спираючись на свіжі прогностичні дані, можна сказати, що до кінця вересня не очікується яскраво вираженого теплого та сухого періоду з високими значеннями температури повітря. Погодні умови будуть відносно млявими без різких і значних температурних коливань. Винятком стане кінець цього тижня та початок наступного. Активний циклон принесе нестійку та дощову погоду на Правобережжя України.

Кібальчич каже, що денний фон температур при цьому коливатиметься в межах 16-22 градусів, вночі буде прохолодно - від 5 до 10 градусів тепла.

У західних областях після проходження циклону очікуються більш високі температури у другій декаді місяця, тому в даному регіоні ймовірно, що бабине літо настане вже після 15 вересня. На решті території країни більш виражений період тепла можливо буде у жовтні, але поки що рано заглядати на такі далекі строки, - додав синоптик.

Нагадаємо, заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня прогнозує, що бабине літо можливе на початку чи посередині жовтня.