Бабусі проти спецназу: у Мінську відбувся "Марш пенсіонерів" (фото, відео)

Пенсіонери виступили проти будь-якого беззаконня, насильства і брехні
Бабусі проти спецназу: у Мінську відбувся "Марш пенсіонерів" (фото, відео)
Фото: Радыё Свабода
5 Жовтня 2020, 18:59
читать на русском

5 жовтня в Мінську відбувся "Марш пенсіонерів" проти режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Учасники маршу зібралися на Майдані Незалежності та пройшли проспектом.

Вони тримали плакати "Пенсіонери за зміни", "Ні геноциду білоруського народу", "Я не вірю в Лукашенка, БТ і РТ, я вірю в своїх дітей і Світлану Алексієвич", "Пенсіонери проти будь-якого беззаконня, насильства і брехні" та інші. Протестуючі скандували "Чесні вибори" та "Хай живе Білорусь", "Наші роки - сила", "Ми віримо, можемо, переможемо", "Залиште!" та інші гасла.

Учасники рушили проспектом Незалежності до площі Перемоги та повернули до Мінського державного лінгвістичного університету. Вони прийшли до МДЛУ, щоб підтримати студентів. Пенсіонери деякий час стояли в університеті і скандували "Бабусі за вас!" та "Хай живе Білорусь!", поспілкувались зі студентами, побажали їм вчитися.

Після того, як колона пішла далі по проспекту Незалежності. На площі Якуба Коласа колона скандувала "Щопонеділка", і люди почали розходитися.

Читайте також

Нагадаємо, під час акцій протесту у Білорусі у неділю, 27 вересня, силовики затримали 350 мітингувальників. Загалом, за даними МВС, у країні зафіксували 22 протестні акції.

Під час протестів у Білорусі 4 жовтня затримані щонайменше 200 людей. Список продовжують оновлювати. Так, за даними правозахисників, людей затримували в Мінську, де, за оцінками, на вулиці вийшли близько 100 тисяч людей, Бресті, Бобруйську, Вітебську, Гомелі, Гродні, Могильові й Салігорську.

1