Багатодітних батьків можуть позбавити відстрочки від мобілізації: у яких випадках

Якщо багатодітний батько не сплачуватиме аліменти понад три місяці, він втратить відстрочку
Важливо
Багатодітних батьків можуть позбавити відстрочки від мобілізації: у яких випадках
Батько з дитиною
19 Квітня 2024, 06:30
читать на русском

В новому законі про мобілізацію прописана відстрочка для багатодітних батьків (троє і більше дітей). Втім, в ньому передбачені санкції за несплату аліментів. Якщо понад три місяці ці кошти не будуть сплачуватися - такого батька зможуть мобілізувати. Потенційний мобілізаційний резерв таких чоловіків оцінюється в 20 тисяч осіб.

Про це йдеться в тексті документа.

Отже, батьки трьох чи більше дітей мають право на відстрочку від військової служби згідно з нормами закону про посилення мобілізації. Однак невдовзі за несплату аліментів хоча б за одну дитину понад три місяці вони його втрачатимуть. Все через те, що ТЦК отримають доступ до бази даних про заборгованість.

У Міністерстві юстиції оцінюють цей потенційний мобілізаційний ресурс у 20 тисяч людей. Але там кажуть, що мобілізація не є покаранням. Навпаки: можливість служби з високими зарплатами дозволить погасити свої борги й забезпечити власних дітей, кажуть у відомстві.

Наразі стаття 23 нового закону дозволяє відстрочку тим, хто має трьох і більше дітей до 18 років на утриманні. Але у випадку, якщо чоловік не платитиме аліменти три і більше місяців - відстрочку він автоматично втратить.

Нагадаємо, 18 квітня в офіційному парламентському виданні "Голос України" опублікували закон про мобілізацію. Це означає, що документ набере чинності через місяць із дня, наступного за його оприлюдненням. Таким чином, новий закон запрацює вже з 18 травня.

Читайте також