Байден оголосив про розширення американського військового контингенту в Європі

Це відповідь США росії за напад на Україну
Головне
Байден оголосив про розширення американського військового контингенту в Європі
Президент США Джо Байден Фото: https://twitter.com/joebiden
29 Червня 2022, 16:31
читать на русском

Під час саміту НАТО у Мадриді президент США Джо Байден офіційно оголосив про розширення американського військового контингенту в Європі.

Як повідомляє BBC, це стало відповіддю США на російський напад на Україну.

Разом із союзниками ми забезпечимо готовність НАТО відповідати на загрози будь-якого роду з будь-якого напрямку. путін напав на найголовніші правила світового порядку. Ми, Сполучені Штати, і наші союзники, станемо на їхній захист... Це саме те, чого він (Путін. - Ред.) не хотів. Але саме це необхідно зробити, щоб забезпечити безпеку в Європі, - сказав Байден.

За словами Байдена, США мають намір збільшити свою присутність у Європі наступним чином:

  • На базі в іспанському місті Рота будуть розміщені два додаткові авіаносці.
  • У Польщі буде створено постійний штаб П'ятого корпусу армії США.
  • У Румунії на ротаційній основі буде розміщено додаткову бригаду з 3 тис. солдатів та 2 тис. осіб додаткового персоналу.
  • У країнах Балтії на ротаційній основі розмістять додаткові сили.
  • У Британії буде розміщено дві додаткові ескадрильї літаків F-35, оснащених технологією "Стелс" (тобто невидимих ​​для радарів супротивника).
  • 2022 фінансового року Пентагон отримає з бюджету 3,8 млрд доларів для захисту Європи. Міністерство оборони подало заявку на фінансування у розмірі 4,3 млрд наступного року.

Нагадаємо, перед початком російського військового вторгнення в Україну США відправили близько 1700 військовослужбовців до Польщі, а ще 300 – до Німеччини.