Байден погодився на зустріч з Путіним, але назвав умову

Президенти США та РФ можуть провести безпековий саміт
Важливо
Байден погодився на зустріч з Путіним, але назвав умову
Путін і Байден фото: ТАСС
21 Лютого 2022, 08:25
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден погодився з пропозицією президента Франції Еммануеля Макрона провести саміт для обговорення питань безпеки і стратегічної стабільності в Європі.

Про це повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Вона зазначила, що держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Лавров мають зустрітися цього тижня в Європі за умови, що Росія не продовжить військові дії проти України.

За її словами, президент Байден "в принципі погодився на зустріч з президентом Путіним після цієї зустрічі, знову ж таки, якщо вторгнення не станеться".

Ми завжди готові до дипломатії. Ми також готові накласти швидкі та важкі наслідки, якщо Росія замість цього вибере війну. І зараз, схоже, Росія дуже скоро продовжує підготовку до повномасштабного нападу на Україну, - додала Псакі.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон запропонував провести саміт між президентом Байденом і президентом Путіним, а потім з відповідними зацікавленими сторонами, аби обговорити "питання безпеки та стратегічної стабільності в Європі".

Нагадаємо, у неділю, 20 лютого, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів засідання Ради нацбезпеки щодо ситуації в Україні.

Читайте також

1