Байкери путіна "Нічні вовки" потрапили під санкції ЄС

Також у списку - 54 фізичних і 10 юридичних осіб рф
Байкери путіна "Нічні вовки" потрапили під санкції ЄС
Байкери “Нічні вовки” Фото: https://www.facebook.com/nwistra1423/
22 Липня 2022, 14:56
читать на русском

Ще 54 фізичних і 10 юридичних осіб з росії потрапили під санкції ЄС.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

Рада вирішила запровадити обмежувальні заходи ще до 54 фізичних та 10 юридичних осіб у відповідь на поточну невиправдану та неспровоковану військову агресію росії проти України. Це рішення доповнює пакет санкцій "збереження та узгодження", схваленого радою 21 липня 2022 року, - йдеться у повідомленні.

У Єврораді зазначають, що внесли до списку російський банк "Сбербанк", щоб завадити йому проводити операції за межами росії.

Ми також додаємо інших осіб, причетних до неспровокованої агресії росії проти України, таких як військові чиновники, байкерський клуб "Нічні вовки" та агенти дезінформації, - зазначив високий представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Повідомляється, що до списку потрапили високопоставлені особи політичного чи культурного істеблішменту, такі як члени Державної та обласних дум, місцеві політики, такі як мер Москви, а також високе військове керівництво і службовці, політики, призначені на українських територіях, захоплених росією, члени націоналістичного байкерського клубу "Нічні вовки", пропагандисти та провідні бізнесмени.

Серед юридичних осіб, до яких було застосовано санкції, – одна з основних фінансових установ "Сбербанк", байкерський клуб "Нічні вовки", компанії, що працюють у військовій галузі чи суднобудівній промисловості або причетні до розкрадання українського зерна, а також різноманітні організації, що поширюють прокремлівську й антиукраїнську пропаганду.

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України чи загрожують їм, нині поширюються на 1212 фізичних і 108 юридичних осіб. Активи таких осіб підпадають під замороження, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичним особам також заборонено в’їзд на територію ЄС чи транзит через неї.

Довідково: "Нічні вовки" - російська організація байкерів, яких звинувачували у заняттях наркотрафіком під прикриттям ФСБ. Після анексії Криму члени клубу брали участь у пропагандистських акціях рф, також члени клубу виступають на підтримку російського президента путіна. Засновником та керівником байкерів "Нічні вовки" є Олександр Залдостанов, який має прізвисько Хірург.

Нагадаємо, 21 липня 2022 року країни ЄС погодилися продовжити санкції проти росії до січня 2023 року. Сьомий пакет санкцій включає часткове ембарго на російське золото.

1