Баржа з кавунами допливе до Києва до Дня Незалежності - фото

Ягоду розподілять між супермаркетами столиці
Баржа з кавунами допливе до Києва до Дня Незалежності - фото
Кавуни Фото: facebook.com/nibulonltd
16 Серпня 2021, 06:09
читать на русском

З Херсона до Києва пливе баржа з кавунами. Ягоди прямують від 13 серпня і прибудуть до столиці 20 серпня.

Про це повідомило підприємство "Нібулон" у Фейсбуці.

Зазначено, що кавуни виростили в селі Чулаківка Скадовського району. Вони прибудуть до столиці напередодні Дня Незалежності і одразу потраплять до торговельних залів столичних супермаркетів.

Повідомляється, що завантаження/розвантаження баштанної продукції відбувається не насипом (це могло б спричинити 10-13 % механічних пошкоджень), а вручну  - кавуни складаються у картонні контейнери євростандарту, розміщені на піддонах у вантажівці.

На річковому терміналі в Голій Пристані краном завантажують піддони у трюми несамохідного судна. У закритому судні водним шляхом обережно і чітко за графіком неушкоджений товар доставляють у порт призначення. У такий же спосіб піддони з контейнерами розвантажують краном і відразу завантажують у рефрижератори. А незабаром ягоди тішитимуть покупців, - йдеться у повідомленні.

У "Нібулоні" нагадали, що це вже п'ятий такий рейс. Традиція бере початок з 2017 року, коли компанія долучилася до пілотного проєкту Агентства США з міжнародної допомоги USAID - US Agency for International Development "Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції". Тоді вперше за останні 15 років від причалу у Голій Пристані відчалило несамохідне судно з 300 тоннами солодкої ягоди.

Читайте також

1