Батьки знали, але мовчали: у Житомирській області чоловік ґвалтував хрещеницю

Батьки дівчинки знали про злочин, але нічого не робили
Батьки знали, але мовчали: у Житомирській області чоловік ґвалтував хрещеницю
арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
16 Березня 2021, 08:02
читать на русском

У Житомирській області суд відправив під варту 47-річного чоловіка, який тривалий час приходив у гості до хрещенниці та ґвалтував її.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Злочин скоїв 47-річний чоловік, який тривалий час приходив "у гості" до хрещениці і ґвалтував малолітню, - йдеться у повідомленні.

Прокуратура раніше повідомляла: "Незважаючи на те, що батьки були інформовані про вчинення злочину щодо своєї дочки, проте жодних заходів до припинення протиправних дій не зробили".

Органом попереднього розслідування розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання батьками своїх обов'язків із догляду за дитиною за ст. 166 КК України".

Бердичівський міськрайонний суд врахував принципову позицію ювенального прокурора про вчинення підозрюваним особливо тяжкого злочину і 12.03.2021 р. виніс постанову про застосування тримання під вартою без права внесення грошової застави. Відразу після закінчення засідання, в залі суду на насильника одягли наручники і відправили до слідчого ізолятора, – йдеться у повідомленні.

Читайте також

Органом попереднього розслідування йому інкримінується вчинення кримінального злочину за ч. 4 ст. 152 КК України. Санкцією цієї статті передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 7 березня у селі Щасливе Херсонської області зникла семирічна дівчинка. Її шукали поліцейські, кінологи, волонтери. 11 березня стало відомо, що зниклу дитину знайшли мертвою в сільськогосподарському приміщенні одного з домоволодінь.

14 березня поліція затримала підозрюваного у зґвалтуванні та убивстві семирічної Марійки. Він був другом її батька.