БЕБ викрила фірми, пов`язані з відомим скрутчиком Стрілковським, які не сплатили до бюджету 767 мільйонів гривень податків

Компанія закуповувала у великих обсягах напої та продукти, надалі у податковій звітності декларувались залишки на складах, тобто непродані товари, але фактично їх збували поза обліком без сплати податків. 
БЕБ викрила фірми, пов`язані з відомим скрутчиком  Стрілковським, які не сплатили до бюджету 767 мільйонів гривень податків
9 Січня 2024, 07:38
читать на русском

Керівнику однієї з компаній, яка ухилилась від сплати податків у особливо великих розмірах, обрали запобіжний захід у розмірі понад 121 мільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Бізнесмена підозрюють в ухиленні від сплати податків, легалізації коштів одержаних злочинним шляхом та службовому підробленні.

За матеріалами слідства, підозрюваний був керівником однієї з компаній, підконтрольних відомому конвертатору. БЕБ не називає імені підприємця, але за даними джерел видання ЕП у правоохоронних органах, він пов’язаний з В’ячеславом Стрілковським.

"Впродовж кількох років підприємство не лише ухилялося від сплати податків, а і надавало аналогічні послуги іншим суб’єктам господарської діяльності", - констатує Бюро.

Наприклад, компанія закуповувала у великих обсягах напої та продукти, надалі у податковій звітності декларувались залишки на складах, тобто непродані товари, але фактично їх збували поза обліком без сплати податків.

Загальна сума збитків, що вже підтверджена проведеними судово-економічними експертизами становить 767 млн грн.

За підрахунками аналітиків, обсяг фінансових операцій з ПДВ згадуваної групи компаній за 2020-2023 роки становить 21 млрд грн. Остаточна сума збитків, завданих бюджету встановлюється.

Нагадаємо, постачальниця харчів для військових України Тетяна Глиняна виявилась власницею чотирьох готелів у курортному місті Хорватії Спліт. Для купівлі чотирьох готелів у центрі Спліту потрібно понад 10 млн євро.

Читайте також