Без світла та інтернету: Гайдай розповів про навчання на окупованій Луганщині

У Сєвєродонецькій громаді лишилися 840 учнів
Без світла та інтернету: Гайдай розповів про навчання на окупованій Луганщині
Школа Фото: zt-rada.gov.ua
7 Вересня 2022, 13:51
читать на русском

У тимчасово окупованій Сєвєродонецькій громаді орки організували навчання у дивній заочній формі: на подвір'ї школи діти отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу та повертаються додому.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

1 вересня відкрили усього одну, куди вперше пішли "10 маленьких боровшан". Якимось чином "реєстрацію пройшли" ще чотири навчальних заклади. Але освітній процес там організували не в офлайн режимі, і навіть не в онлайн. А у якійсь дивній заочній формі. Діти приходять на подвір’я школи, отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу і повертаються додому, де немає ані світла, ані Інтернету, - сказав Сергій Гайдай.

Він зазначив, що нині в Сєвєродонецькій громаді лишилися 840 учнів, тобто 8% від загальної кількості станом на початок 2022 року.

840 учнями раніше неможливо було повністю заповнити дві школи міста, росіяни намагаються одразу п’ять. І нехай на усі заклади не вистачить вчителів, яких влаштувалося на роботу усього 89 осіб, головне – кількість шкіл, - додав Гайдай.

Нагадаємо, в Херсонській області батьків школярів намагаються або підкупити, або залякати, щоб вони погодилися віддати дітей навчатися за російськими програмами.

Читайте також

1