Безпілотник атакував нафтопереробний завод дружини Медведчука на росії - відео

Вибух стався на Новошахтинському НПЗ
Безпілотник атакував нафтопереробний завод дружини Медведчука на росії - відео
Новошахтинський НПЗ горить на росії Фото: скрін з відео
22 Червня 2022, 12:00
читать на русском

У середу, 22 червня, стався вибух на російському Новошахтинському нафтопереробному заводу (ростовська область рф).

НПЗ загорівся після атаки дрона. Користувачі висловлюють припущення, що росіяни самі атакували завод у ростовській області.

З відео можна побачити, що БПЛА, який атакував завод, скоріш за все, російського виробництва - типу "Орлан" або "Форпост".

У соцмережах показали відео, як палає НПЗ:

Користувачі стверджують, що цей завод належить куму російського диктатора владіміра путіна Віктору Медведчуку. Також повідомляється, що цей НПЗ надавав паливо для російських військових, що воюють в Україні.

На росії підтвердили пожежу на нафтопереробному заводі та заявили, що вогонь вже локалізовано.

Довідково: Новошахтинський НПЗ спеціалізується на виробництві мазуту, суднового та дизельного палива і бензину. Це найбільший постачальник нафтопродуктів на півдні рф. Він також є єдиним чинним НПЗ у Ростовській області.

До квітня 2021 року Новошахтинський завод нафтопродуктів належав дружині Віктора Медведчука Оксані Марченко. Вона володіла 93% статутного капіталу ТОВ "Південь Енерго", основним активом якого є НЗНП.

5 квітня 2021 року новим власником НЗНП став великий підрядник російського "Газпрому" компанія "ПЕТОН".

Нагадаємо, у понеділок, 20 червня, ЗСУ запустили ракетами по бурових установках привласненого росією "Чорноморнафтогазу" ("вишки Бойка").

1