Більш як десять людей загинули у Харкові під час обстрілу міста бойовиками

Росія використовує тяжку артилерійську зброю
Більш як десять людей загинули у Харкові під час обстрілу міста бойовиками
Бойовий транспорт окупантів Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
28 Лютого 2022, 18:11
читать на русском

У понеділок, 28 лютого, російські окупанти обстріляли Харків з "Градів".

Як повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, ворог обстрілює цілі житлові райони Харкова, де немає критичної інфраструктури, де немає позицій ЗСУ, у які б могли цілитися росіяни.

Ведуться обстріли у районах Олексіївка, Салтівка, Павлове Поле. Гинуть десятки мирних жителів. Це відбувається вдень, коли люди вийшли до аптек, за продуктами, за питною водою. Це злочин. Росія використовує тяжку артилерійську зброю, - написав він.

За його словами, через обстріли, які досі ведуться і зараз, влада не може вчасно задіяти рятувальні служби та ліквідовувати наслідки.

Лише на цю хвилину 11 загиблих, десятки поранених. Ми приносимо співчуття загиблим, - додав він.


Зокрема, у Харкові під час обстрілів загинула студентка Фармацевтичного університету Маша Качанова.

Маша Качанова

Також окупанти підірвали автівку, у якій містом пересувалася родина з малою дитиною.

ДСНС повідомляє, що після останнього обстрілу міста Харкова до лікарень надійшла 31 особа з пораненнями різного ступеня тяжкості. Одна жінка померла. Оскільки обстріл закінчився нещодавно, кількість поранених може змінитися, а кількість загиблих буде повідомлено пізніше.

За добу до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова та міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 доправлено 44 поранених. З усіх доправлених померли семеро людей.

Нагадаємо, що від початку військових дій Росії проти України було знищено понад 5300 окупантів. Українські захисники спалили та підірвали багато техніки ворога.

1