Понад 320 людей затримані силовиками під час протестів у Мінську

Деякі учасники акцій протесту можуть провести Новий рік у міліції
Понад 320 людей затримані силовиками під час протестів у Мінську
Протести у Білорусі Фото: @nexta_tv
7 Грудня 2020, 09:11
читать на русском

Під час Маршу волі, який відбувся у Мінську шостого грудня, було затримано більше 300 осіб, деякі з них отримають 30 діб арешту. Про це  повідомила міліція.

Стосовно затриманих розпочато адміністративний процес по ст. 23.34 Адміністративного кодексу Білорусі, - йдеться у повідомленні силовиків.

Як повідомив начальник УОПП МОБ ГУВС Мінського міськвиконкому Олександр Купченя, в окремих місцях мітингувальники виходили на проїжджу частину, а деякі чинили непокору міліції.

Серед затриманих є люди, які раніше вже притягалися до адміністративної відповідальності за участь в несанкціонованих заходах, - зазначив Купченя.

Читайте також

Він нагадав, що санкція за дану статтю передбачає покарання до 15 діб арешту за кожне правопорушення - за сукупністю - до 30 діб. У зв'язку з цим деякі учасники акцій протесту можуть провести Новий рік в міліції.

Білоруський правозахисний центр "Весна" оприлюднив імена затриманих на акціях протесту в різних містах Білорусі, перш за все в Мінську. Згідно із даними "Весни", кількість затриманих становила 322 людини.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Зокрема, щопонеділка пенсіонери виходять на так звані "Марші Мудрості".

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі силовики масово затримують учасників акцій протесту.

1