Більшість українців не хоче, аби Зеленський балотувався на другий термін - опитування

Водночас чинний глава держави лідирує у президентському рейтингу
Більшість українців не хоче, аби Зеленський балотувався на другий термін - опитування
Вибори, виборець на дільниці (фото: Парламент UA)
8 Червня 2021, 16:33
читать на русском

Понад 50% респондентів не підтримують ідею балотування Володимира Зеленського на другий президентський термін.

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведене 27 травня - 1 червня.

Фото: КМІС

Респондентам ставилося запитання, чи підтримують вони балотування Зеленського на другий термін. 37% респондентів підтримують балотування на другий термін, не підтримують - 54,5%.

Також у КМІС розповіли про президентський рейтинг  - у ньому лідирує чинний глава держави Володимир Зеленський, за якого проголосували би 27,3% українців серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. На другому місці Петро Порошенко (14,6%), на третьому - Юлія Тимошенко (11,9%).

Дослідження проводив КМІС 27 травня - 1 червня методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI). Було опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Похибка не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, сам президент України Володимир Зеленський заявив, що говорити про другий термін президентства поки зарано, і він не взявся сказати, чи буде балотуватися на наступних виборах глави держави.

Читайте також