Близько 150 офіцерів ФСБ РФ, які займались "українським питанням", звільнено або арештовано

Путін провів "чистку" ФСБ після провалу в Україні
Близько 150 офіцерів ФСБ РФ, які займались "українським питанням", звільнено або арештовано
Володимир Путін Фото: kremlin.ru
11 Квітня 2022, 11:53
читать на русском

На росії президент владімір путін провів "чистку" ФСБ після провалу в Україні. Під неї потрапили щонайменше 150 офіцерів 5-ої служби, які займалися "українським питанням".

Про це заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв в етері телеканалу "Популярна політика".

За його словами, колишній керівник 5-ї служби вже два тижні не бере слухавку і з ним немає зв’язку. При цьому масштабні "чистки" йдуть і серед колишніх підлеглих генерал-полковника.

Грозєв зазначив, що 150 офіцерів займались "українським питанням" в 5-й службі ФСБ РФ. Значну їхню частину вже звільнили або ж заарештували.

Цікаво, що відбувається з людьми, які були в підпорядкуванні Бєсєди. Він же там не один був - там було, як вам казав, 150 офіцерів ФСБ, які займалися "українським питанням".

Можу сказати, що значна їхня частина, якщо не заарештована, то точно вже не працює в ФСБ. Чистка точно пройшла. За декілька днів, сподіваюся, Bellingcat зможе опублікувати щось конкретніше про долю цих людей, - розповів журналіст.

Нагадаємо, що радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на росії вже шукають зрадників батьківщини, винних у провалі війни проти України.

Читайте також

1