Близько 20% дітей в Україні не отримали всіх необхідних щеплень – ВООЗ

Цього року планують розширити рутинну імунізацію для дітей та підлітків
Близько 20% дітей в Україні не отримали всіх необхідних щеплень – ВООЗ
Щеплення дітей (Фото: Pexels)
27 Квітня 2021, 17:05
читать на русском

Голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров`я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що в рамках рутинної імунізації кожна п’ята дитина в Україні не отримала всіх необхідних щеплень.

Про це Хабіхт повідомив під час онлайн-заходу "Український тиждень імунізації-2021: рутинна вакцинація в умовах COVID-19".

Ми маємо пам’ятати, що в часи пандемії COVID-19 кожна п’ята дитина в Україні залишилася незахищеною і не отримала повного покриття вакцинацією. Ми знаємо, що близько 20% не отримали повний захист. Потрібно це вирішити, - сказав він.

За його словами, з продовженням пандемії ця цифра може тільки зрости. Також пандемія COVID-19 змінила умови вакцинації, зокрема й проведення рутинних щеплень.

Представник ВООЗ в Україні наголосив, що у 2021 році потрібно розширити вакцинацію проти коронавірусу серед ключових груп населення, а також розширити рутинну імунізацію для дітей та підлітків. За його словами, це дуже виснажливо і для цього потрібно дуже багато роботи.

Нагадаємо, що в Україні від 28 квітня працюватимуть 2127 пунктів щеплення від COVID-19, які відкривають при медзакладах. Вони облаштовані відповідно до вимог інфекційного контролю. Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+.

Читайте також