Близько нуля та опади в межах норми: Укргідрометцентр дав прогноз погоди на лютий

Синоптики не очікують великих природних аномалій цього місяця
Близько нуля та опади в межах норми: Укргідрометцентр дав прогноз погоди на лютий
Зима у Польщі (фото: з відкритих джерел)
31 Січня 2024, 15:44
читать на русском

Середня місячна температура в лютому 2024 року прогнозується від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла. У південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму на 1-1,5 градуса вище за норму, на решті території України - близько до норми.

Про це йдеться у прогнозі, розміщеному на сайті Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 29-67 мм, в Карпатах місцями 74-83 мм, що в межах норми.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря складає 0-5 градусів морозу, на високогір‘ї Карпат 6 градусів морозу, на півдні Одеської області, в Криму та на Закарпатті місцями 1-4 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 24-39 градусів морозу, на півдні Одеської області та Криму 15-23 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря 12-20 градусів тепла, у південно-західних, південних областях та в Криму місцями 21-24 градусів тепла, на високогір‘ї Карпат 9-11 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 22-49 мм, у гірських районах 53-89 мм, на високогір′ї Карпат до 108 мм.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1