Весняне потепління в Україні можна очікувати вже в середині лютого - синоптики

Початок лютого буде морозним, а опади і вітер очікують в середині місяця
Весняне потепління в Україні можна очікувати вже в середині лютого - синоптики
лютий
24 Січня 2024, 15:45
читать на русском

Лютий 2024-го почнеться з невеликих заморозків, а вже у другій половині місяця в Україні настане потепління.

Якою буде погода наступного місяця розповіла синоптикиня Гідрометцентру Наталія Птуха.

За словами синоптикині, у лютому, як і в січні, спостерігатиметься перевищення середньої місячної температури повітря на 1-1,5 градуса.

"Початок лютого у нас може бути з морозами, така, більше зимова погода, але це абсолютно не виключає тепліших періодів із підвищенням температур", – сказала вона.

На початку місяця синоптики очікують вночі мінусову температуру, а вдень близько 0°C. Опади в цей час помірні, в окремі дні досить вітряно. Така погода протримається до кінця першої декади.

У другій декаді лютого будуть спостерігатися погодні гойдалки, а в окремі дні можливі сильні пориви вітру та опади.

Наприкінці місяця синоптики прогнозують потепління. В окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується нічної пори, а вдень близько 0°С, або й узагалі плюс. Опадів буде небагато.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1