Бої у Сєвєродонецьку тривають: Гайдай про ситуацію в Луганській області

Ворог штурмував Метьолкіне та Білогорівку, проте відступив після відсічі ЗСУ
Бої у Сєвєродонецьку тривають: Гайдай про ситуацію в Луганській області
Наслідки обстрілів Луганської області Фото: https://t.me/luhanskaVTSA
3 Червня 2022, 09:33
читать на русском

У Сєвєродонецьку тривають бої. Ворог знищує цивільну інфраструктуру в місті та області.

Про це розповів голова Луганської обласної держадміністрації Сергій Гайдай.

Сєвєродонецьк продовжує боротися за свою свободу. Бої тривають в центрі Сєвєродонецька та селищах-сателітах міста. росіяни штурмували Метьолкіне та Борівське, але успіху там не мали, зокрема по Борівському гатили з авіації. Прильоти з неба також були по Устинівці та Мирній долині, - розповів він.

За його словами, російські загарбники продовжують обстріли цивільної інфраструктури та позиції українських військових в районах Сєвєродонецька, Борівського, Устинівки і Лисичанська. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік Мирної Долини.

Крім того, в районі Метьолкіного та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції, - додав Гайдай.

Очільник області розповів, що "росіяни знищують територію вільної Луганщини, всі міста та села потерпають від ворожих обстрілів":

Рашисти продовжують дотримуватися своєї тактики "випаленої землі", масовано обстрілюють населені пункти, руйнуючи все на своєму шляху. У центрі Сєвєродонецька пошкоджено дев’ять будинків, у Золотому - шість, три у Тошківці. У Лисичанську, окрім двох багатоповерхівок, руйнувань зазнала пожежна частина. Зранку в місті внаслідок артилерійського обстрілу загинула жінка. Масові руйнації в Гірському - зруйновано 16 будинків.

Нагадаємо, що станом на вечір 1 червня російські війська захопили близько 80% Сєвєродонецька.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявляв, що російські бойовики потрапили в пастку в Сєвєродонецьку, а тепер українські захисники "рвуть" їх, як леви.

Читайте також

1