Бойко - прем'єр, Крим - російський: названі умови, які висуває РФ для припинення війни

Зеленському росія пропонує лишитися проформою президента
Головне
Бойко - прем'єр, Крим - російський: названі умови, які висуває РФ для припинення війни
Прапор Росії
7 Березня 2022, 15:44
читать на русском

На перемовинах між українською та російською делегаціями 7 березня росія вимагатиме від України змінити керівництво.

Про це повідомив журналіст Христо Грозєв у Твіттері.

За його інформацією, Зеленському запропонують залишитися на посту президента, проте бути всього його проформою.

Двоє людей, близьких до переговорів між Росією та Україною (включаючи переговори по зворотному каналу), кажуть мені, що Росія запропонувала: 1. Зеленський залишається проформою президента, але Росія призначає Бойка прем’єр-міністром, 2. Україна визнає Л/ДНР і Крим, 3. Ні НАТО. Зеленський сказав їм категорично ні, - пише Грозєв.

Тим часом агенція Reuters повідомляє, що прессекретар російського президента путіна Дмитро Пєсков заявив, що є умова для припинення війни і вона у тому, аби Україна в Конституції зазначила, що не вступатиме до НАТО. Також він каже, що Україна має визнати право росії на Крим, та щоб визнала "Л/ДНР" незалежними державами.

Ми справді закінчуємо демілітаризацію України. Ми закінчимо це. Але головна умова, що Україна припиняє свої воєнні дії. Вони повинні припинити свої військові дії, і тоді ніхто не стрілятиме. Вони мають внести поправки до своєї конституції, згідно з якими Україна відкинула б будь-які наміри вступити до якогось блоку. Ми також говорили про те, що вони мають визнати, що Крим є російською територією, і що вони мають визнати, що Донецьк та Луганськ є незалежними державами. І це все. Це припиниться за мить, - сказав Пєсков.

Нагадаємо, у Білорусі 7 березня стартував третій раунд перемовин між Україною та російськими дипломатами.