Борис Джонсон може отримати українське громадянство - петиція

Також експрем'єра Британії хочуть зробити керівником українського уряду
Борис Джонсон може отримати українське громадянство - петиція
Борис Джонсон / Фото: president.gov.ua
27 Липня 2022, 12:29
читать на русском

На сайті президента України зареєстрували електронну петицію про надання Борису Джонсону громадянства України.

Автор петиції також пропонує подати його кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України.

За два дні петиція набрала понад чотири тисячі голосів у підтримку.

Автором петиції є Максимчук Роман Олександрович.

Він зауважує:

Позитивні сторони рішення: світова підтримка Бориса Джонсона; чітка позиція проти військового вторгнення в Україну; освіченість у політичній, фінансовій та юридичних сферах.

Тим часом британське видання The Telegraph пише, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може стати наступним генеральним секретарем НАТО.

За інформацією журналістів, Джонсона давно розглядають на посаду генсека НАТО через недовіру США до діячів Євросоюзу, які очолюють Альянс. Зазначається, що старші лідери Консервативної партії Британії підтримують кандидатуру Джонсона на місце генсека.

Нагадаємо, 6 червня члени Консервативної партії Великої Британії висловили вотум довіри Борису Джонсону, завдяки чому він зміг зберегти свою посаду. Однак 7 липня Борис Джонсон пішов з посади прем'єр-міністра і лідера Консервативної партії на тлі політичної кризи, яка виникла в країні через відставки низки міністрів.

Ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії стане відомим 5 вересня. Наразі на посаду очільника уряду Британії претендують ексочільник Міністерства фінансів Ріші Сунак та очільниця Міністерства закордонних справ Ліз Трасс - вони пройшли до останнього туру виборів лідера Консервативної партії.

1