Брали гроші за безплатні операції: В Одеській області спіймали лікарів-шахраїв

Розмір послуг становив від 86 до 400 тис. грн. 
Брали гроші за безплатні операції: В Одеській області спіймали лікарів-шахраїв
Лікарня Фото: НДСЛ Охматдит
12 Травня 2021, 14:58
читать на русском

В Одеській області лікарі вимагали хабарів у своїх пацієнтів за надання послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що організатором виступав завідуючий відділення медустанови. Він залучив лікарів до вимагання грошей. Розмір неправомірної вигоди залежав від складності та стану хворих і становив від 86 до 400 тис. грн.

За законодавством України придбання протезів, клапанів шунтів здійснюється за бюджетні кошти. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовець отримував неправомірну вигоду готівкою і особисто розподіляв її серед лікарів, задіяних у схемі.

Правоохоронці затримали зловмисника у приміщенні медзакладу під час отримання 11 тисяч доларів від пацієнта, якому необхідно було провести операцію на аорті. У ході обшуків вилучено чорнову бухгалтерію, за якою розподіляли кошти, отримані від хворих, - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Києві "на гарячому" затримали завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря при вимаганні коштів за видачу тіла померлої від COVID-19 у відкритій труні.

1