Брат нардепа-втікача Ярослава Дубневича має дві квартири в Криму

Богдан Дубневич - теж колишній народний депутат України
Брат нардепа-втікача Ярослава Дубневича має дві квартири в Криму
Богдан Дубневич
12 Січня 2024, 06:36
читать на русском

Екснардеп Богдан Дубневич, як і його брат-втікач з Верховної Ради Ярослав, потрапив у скандал. Богдан Дубневич зараз очолює Солонківську територіальну громаду біля Львова.

Про це повідомив телеграм-канал Absolution Leaks.

Близько половини обсягу електронних декларацій Богдана Дубневича займає список з понад 40 об’єктів нерухомості. Причаїлися серед них і дві квартири в Криму.

Одна із них у листопаді 2021 була зареєстрована за російським законодавством. Власником у росреєстрі досі значиться Богдан Дубневич.

Будинок у курортному селищі Кореїз (Алупкинське шосе, 1а) розташований на самому узбережжі, і щоб опинитися на пляжі, його мешканцям досить вийти на вулицю. Згідно з деклараціями, у 2009 ця квартира обійшлася Дубневичу в понад 100 000$

Менша квартира Богдана Дубневича площею майже 104 м2 теж розташована на Алупкинському шосе, але вже у будинку під номером 62-а в сусідній Гаспрі. Ця багатоповерхівка стоїть хоч і не на березі моря, але до пляжу звідти 10 хв пішки через парк Чаїр – відому пам’ятку садово-паркової архітектури Криму.

На момент купівлі ця квартира коштувала майже 60 000$. Але жодної інформації про неї у росреєстрі нема – тобто окупаційне свідоцтво про право власності Дубневич не оформлював і продовжує володіти другою кримською квартирою лише за українським законодавством.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку чинному народному депутату України Ярославу Дубневичу.

Торік у вересні Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо народного депутата Ярослава Дубневича. Його підозрювали в організації заволодіння понад 93 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" за участі інших осіб.