БРДМ, димові пакети та тітушки на Столичному: під час заворушень на ринку є постраждалі

Власники ринку заявляють про спроби рейдерського захоплення
БРДМ, димові пакети та тітушки на Столичному: під час заворушень на ринку є постраждалі
Конфлікт на ринку під Києвом Фото: Чесно.Київ у Фейсбуці
3 Червня 2021, 17:30
читать на русском

На ринку "Столичний" під Києвом стався конфлікт через з'ясування прав власності.

Як повідомляє поліція Київської області, "сторони конфлікту застосували димові пакети та петарди". На місце прибули не лише патрульні, але й вибухотехніки та спецпризначенці. У поліції запевняють, що фізичного протистояння вдалося уникнути й потерпілих немає.

Правоохоронці розпочали слідчі дії в адмінбудівлі ринку. Доступ до вказаного приміщення зараз обмежений. Нині поліція охороняє публічний порядок та проводить превентивні заходи на ринку. Найближчим часом буде надано правову оцінку діям учасників конфлікту та прийнято рішення щодо притягнення їх до відповідальності, - кажуть правоохоронці.

Тим часом очевидці у соцмережах повідомляють, що вранці на територію увірвалась приблизно сотня молодиків спортивної статури із кувалдами, сокирами та у бронежилетах. "Тітушки" пригнали для штурму навіть БРДМ.

Поліція приїхала та заблокувала тітушок у середині. О 9.30 сюди пригнали Нацгвардію, яка оточила павільйон, - повідомляє Чесно.Київ.

Зараз поліція лишається на ринку, доступ до нього обмежено.

Адміністрація Столичного ринку на офіційному сайті заявила, що "відбувається силове рейдерське захоплення ринку".


Також адміністрація ринку у Телеграм-каналі повідомила, що ринок зупиняє роботу до укладення нових договорів оренди та оплати орендарями комунальних послуг.

У коментарі "Апострофу" директор ринку Сергій Головня повідомив, що протягом останніх місяців ринок незаконно контролювався представниками "єнакіївського" кримінального угрупування, на чолі з Олександром Стельмахом, який наразі в міжнародному розшуку і Рустемом Абдукадировим, щодо якого порушено кримінальну справу за фактом доведення ринку до банкрутства, перевищення повноважень і шахрайства.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що у результаті конфлікту на ринку "Столичний" постраждали правоохоронці. Поліція вже порушила дві кримінальні справи.

Читайте також

Ринок "Столичний" розміщений на території поблизу Великої кільцевої дороги у Києво-Святошинському районі у селі Софіївська Борщагівка.

Заворушення на ринку відбуваються вже протягом року. Адміністрація ринку заявляє про рейдерські захоплення та періодичні напади членів правих організацій, які звинувачують власників ринку у підтримці бойовиків та сепаратистів.