Бронюють чоловіків на пів ставки: Суспільне звернулося до Верховної Ради щодо оцінки заяв нардепки Безуглої

Безугла написала, що з кількох джерел їй стало відомо про існування схеми, за якою чоловіків нібито "прилаштовують на Суспільне заради броні на пів ставки".
Бронюють чоловіків на пів ставки: Суспільне звернулося до Верховної Ради щодо оцінки заяв нардепки Безуглої
Мар’яна Безугла Фото: https://www.facebook.com/m.bezuhla
29 Квітня 2024, 18:24
читать на русском

Суспільне відреагувало на закиди народної депутатки Мар’яни Безуглої у соціальній мережі. Мовник звернеться до голів комітетів Верховної Ради з проханням дати оцінку висловлюванням парламентарки.

Заява мовника опублікована на корпоративному сайті Суспільного.

У ній, зокрема, йдеться про те, що однією з передумов вступу України до ЄС є існування незалежного Суспільного мовника, а успіх трансформації державного медіа в Суспільне відзначають у Раді Європи, Європейській комісії, USAID та інших міжнародних організаціях.

Крім того, мовник дотримується усіх журналістських стандартів і є в “білому списку” медіа, який є знаком якості.

"В ефірі Суспільного немає замовних матеріалів, "джинси" та маніпуляцій. Новини Суспільного працюють за найвищими журналістськими стандартами. Це неодноразово підтверджено місцем Суспільного в «білому списку» медіа, який є знаком якості. Наш слот у марафоні "Єдині новини" є найбільш збалансованим за даними моніторингу незалежних експертів", — йдеться у заяві.

Наголошується, що медіакомпанія виконує всі норми Закону України "Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Якщо у когось є обґрунтовані сумніви щодо доброчесності в цьому питанні, будь-яка фізична чи юридична особа може звернутися безпосередньо до Суспільного Мовлення із запитом до відповідних державних, правоохоронних органів чи суду, і Суспільне готове надати вичерпну інформацію та відстоювати свою репутацію й доброчесність, йдеться у заяві.

"Політика Суспільного — прозора, і ми відкриті до будь-яких звернень та запитів не лише народних депутатів", — наголошує мовник.

Зазначається, що Суспільне звернеться до голів комітетів Верховної Ради:

  • з питань регламенту, депутатської етики і організації роботи Верховної Ради України — з проханням дати оцінку висловлюванням Безуглої;
  • до комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та з питань свободи слова — з проханням розглянути спроби тиску й поширення токсичних наративів щодо медіакомпанії;
  • до комітету з питань інтеграції України до Євросоюзу — з проханням дати оцінку спробам підірвати реформу, яка була зобовʼязанням України згідно з угодою про Асоціацію України з ЄС.

Нагадаємо, 24 квітня народна депутатка Мар’яна Безугла опублікувала у Фейсбуці кілька постів щодо доцільності фінансування шести державних каналів, зарахувавши до “державних” і Суспільне Мовлення.

Зокрема, вона зазначила, що “Суспільне, “Дом” і FreeДом мають мізерні охоплення і диверсифікують кошти”, і запропонувала залишити фінансування лише одного каналу, зокрема “Ради” або Суспільного.

Пізніше, 27 квітня, в іншому пості Безугла написала, що з кількох джерел їй стало відомо про існування схеми, за якою чоловіків нібито "прилаштовують на Суспільне заради броні на пів ставки". Однак за документами ці люди начебто працюють на повну ставку, заявила тоді нардепка. Безугла додала, що готує запит.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Мар’яна Безугла вирішила залишитися у фракції "Слуга народу". При цьому Безугла не збирається повертатися у партію "Слуга народу".

Читайте також

1