Букмекери вважають Україну одним із фаворитів на Євробаченні 2023

Пісенний конкурс відбудеться у травні в англійському Ліверпулі
Букмекери вважають Україну одним із фаворитів на Євробаченні 2023
Євробачення
21 Квітня 2023, 19:36
читать на русском

До Євробачення-2023 залишилися лічені тижні. Наразі всі країни визначилися зі своїми представниками, а букмекери зробили прогнози щодо переможця. І якщо раніше перше місце віддавали Україні, то тепер нас можуть посунути на третю сходинку.

Про це повідомляє Smarkets

Букмекерська контора Smarkets оновила прогнози щодо лідерів міжнародного конкурсу Євробачення-2023. Оскільки вже всі країни представили треки, з якими виступатимуть на пісенному конкурсі, то тепер можна оцінити всіх претендентів на перемогу в цьому році.

Кілька місяців тому перше місце букмекери пророкували Україні – гурту TVORCHI з англомовним треком Heart of Steel. На думку контори, їхні шанси на лідерство були 33,33%.

Проте тепер наші шанси на перемогу дещо зменшилися. Україну в рейтингу посунула Швеція. Цього року її представлятиме співачка Loreen, яка вже перемагала у 2012 році. На другій сходинці тепер Фінляндія.

Як зараз розташовані країни в рейтингу букмекерів:

  • Швеція – 57,14%,
  • Фінляндія – 18,18%,
  • Україна – 10,64%,
  • Норвегія – 4,76%,
  • Іспанія – 4,35%,
  • Франція – 2,27%.

Нагадаємо, у 2023 році в найбільш масштабному пісенному конкурсі "Євробачення" участь візьмуть 37 країн. Представники різних країн покажуть свої номери в двох півфіналах (9 і 11 травня) і фіналі (13 травня).

Український гурт TVORCHI, який переміг у Нацвідборі на Євробачення, автоматично переходить у фінал, оскільки у 2022 році у конкурсі перемогла наша країна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Також у фіналі виступлять Велика Британія, Іспанія, Франція, Італія та Німеччина, бо вони є країнами-засновниками конкурсу.

Крім того, відомо, що Україна зможе голосувати у другому півфіналі.

Читайте також

1