На Євробаченні змінили правила голосування

Оцінки журі та глядачів будуть підсумовувати тільки у фіналі "Євробачення"
На Євробаченні змінили правила голосування
Євробачення
23 Листопада 2022, 19:38
читать на русском

У 2023 році відбудеться черговий масштабний пісенний конкурс "Євробачення", проте він зазнав змін. Вперше в історії конкурсу голосувати зможуть всі країни світу, а не тільки ті, які беруть участь в ньому.

Більш того, тепер саме глядачі будуть вирішувати, які країни пройдуть у фінал, не враховуючи Велику Британію, Францію, Німеччину та Іспанію, бо це країни-засновники конкурсу і вони автоматично потрапляють у фінал. Оцінки журі та глядачів будуть підсумовувати тільки у фіналі "Євробачення".

Варто відзначити, що користувачі мережі не прийшли в захват від цієї ідеї через побоювання, що американці не зрозуміють європейську музику і значно знизять бали, що може позначитися на результатах конкурсу.

Нагадаємо, понад пів мільйона українців обрали журі Нацвідбору на Євробачення-2023 в Дії. Лідерами опитування стали Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Гранд-фінал "Євробачення-2023" відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня. Україна автоматично потрапляє у фінал разом із "великою п'ятіркою" (до якої входить Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія) після перемоги в конкурсі цьогоріч.

Як відомо, за рішенням Європейського мовної спілки (EBU), "Євробачення", в якому перемогла Україна завдяки гурту Kalush Orchestra, проведе Британія. Рішення було ухвалено з метою безпеки через повномасштабну війну РФ проти України.

Читайте також