Буковина незабаром вийде з "червоної" зони карантину

Також епідеміологи фіксують значне покращення ситуації у Львівській області
Важливо
Буковина незабаром вийде з "червоної" зони карантину
Весна, квітень, карантин (Фото: Парламент.UA)
20 Квітня 2021, 16:46
читать на русском

Найближчим часом Чернівецька область вийде з "червоної" зони епідемічної небезпеки.

Про це повідомив на своїй сторінці у  Фейсбуці" головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Чернівецька область вже третя після Івано-Франківської та Закарпатської, яка незабаром вийде з "червоної" зони карантину через значне зниження епідемічної небезпеки поширення COVID-19. "Червоною" Буковина стала ще 1 березня і два місяці тут діють жорсткі обмеження.

Нині для переходу на "жовтий" рівень в області досягнуто 4 з 5 визначених МОЗ показників.

Ляшко уточнив, що рівень тестування в Чернівецькій області в 4 рази вище цільового показника в 300 тестувань на 100 тисяч населення. При цьому, коефіцієнт виявлення на чверть менше цільового показника в 20%.

Завантаженість ліжок з киснем за останній тиждень зменшилася з 55% до поточних 49%. Динаміка рівня госпіталізацій є однією з кращих по країні і становить 25% госпіталізованих за останній тиждень. Рівень госпіталізації за останні 2 тижні зменшився з 99 осіб на 100 тис. населення до 67 на цей момент, очікується, що найближчими днями рівень госпіталізацій в регіоні може опуститися нижче цільового показника в 60 осіб на 100 тис. населення, - зазначив Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Також головний санлікар відзначив стабільне поліпшення у Львівській області та висловив сподівання її побачити на "жовтому" рівні епіднебезпеки вже на наступному тижні.

Нагадаємо, раніше з "червоної" зони в "жовту" перейшли Закарпатська та Івано-Франківська області. Єдиною область, яка постійно залишається "жовтою" в Україні є Херсонська. Таким чином Буковина стане четвертим "жовтим" регіоном в державі після третьої хвилі коронавірусу.

1