Булгур і шпундра: Зеленська та Клопотенко поїли разом зі школярами - фото, відео

Нове презентували нове повноцінне 4-тижневе меню
Булгур і шпундра: Зеленська та Клопотенко поїли разом зі школярами - фото, відео
Їжа, столова Фото: Офіс президента
24 Травня 2021, 17:35
читать на русском

Перша леді Олена Зеленська презентувала разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком оновлене меню для шкільних їдалень.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Під час заходу презентовано нове повноцінне 4-тижневе меню, розроблене в межах робочої групи шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проекту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України, - йдеться у повідомленні.

Нове меню складається зі 160 страв, які будуть використовуватись залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.

У меню шкільних їдалень з'являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів та м’яса у раціоні. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень, – сказав Клопотенко.

Під час презентації дітям на пробу запропонували таке меню:

  • салат з морквою, сиром та сметаною;
  • шпундра;
  • булгур;
  • Львівський сирник;
  • йогурт;
  • банан.

Нагадаємо, що у 2020 році за ініціативою першої леді України Олени Зеленської стартувала реформа системи шкільного харчування. Роботу розпочали з комплексного дослідження системи харчування в українських школах, яке проводилося спільно з міністерствами економіки, освіти і науки та охорони здоров’я. Для комісійного обстеження було відібрано 500 шкіл комунальної форми власності, у яких навчається близько 300 тисяч учнів.

1