Бутерброд доведеться повернути ненадкушеним - Кулеба про заяву Навального щодо Криму

Водночас Україна підтримує опозиціонера
Бутерброд доведеться повернути ненадкушеним - Кулеба про заяву Навального щодо Криму
Олексій Навальний (фото: Twitter)
25 Січня 2021, 12:40
читать на русском

Україна підтримує російського опозиціонера Олексія Навального, оскільки він є ворогом Володимира Путіна, проте ніколи не забуде його позицію про окупований Крим, який є "бутербродом із ковбасою, що належить Росії і не повертається".

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24".

Ми не повинні зачаровуватися Олексієм Навальним з точки зору інтересів України. Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути, причому ненадкушеним і свіжим, у гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій, – сказав Кулеба.

Читайте також

Водночас він заявив, що Україна підтримує опозиціонера тільки через те, що він "ворог президента РФ".

Ворог мого ворога є моїм другом. Тому якщо Навальний є ворогом Путіна, то ми підтримуємо Навального. Усе дуже просто, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, у 2014 році після анексії Криму Навальний сказав, що Крим залишиться частиною Росії і в майбутньому більше ніколи не стане частиною України. Він тоді заявив:  "Крим – це бутерброд із ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?"

До того ж 23 січня у Росії проходила акції протесту на підтримку затриманого опозиціонера Олексія Навального у 93 містах, під час яких між демонстрантами і силовиками спалахнули сутички.

1