На мітингу в Росії тривають жорстокі затримання та бійки

Серед затриманих є 10-річний хлопчик
На мітингу в Росії тривають жорстокі затримання та бійки
Затримання в Росії (фото: Медуза)
23 Січня 2021, 14:14
читать на русском

У Росії проходять акції протесту на підтримку затриманого опозиціонера Олексія Навального у 93 містах. Між демонстрантами і силовиками спалахують сутички, затримано уже понад 400 учасників.

Найбільші акції проходять у таких містах, як Москві, Хабаровську, Владивостоці, Південно-Сахалінську, Якутську, повідомляє "Настоящее время".

За даними "ОВД-инфо", станом на 12:30 за московським часом у різних містах поліція затримала 237 людей.



Зокрема на Пушкінській площі в Москві почалися жорсткі затримання, серед яких затримали 10-річну дитину.

До того ж на площі вже зібралися кілька тисяч людей. Як пише "Сноб", місця на площі майже не залишилося.

Одні з найжорсткіших протистоянь між демонстрантами і силовиками зафіксовані у Владивостоці. Під час того, як силовики намагалися затримати групу протестувальників, між ними і демонстрантами зав'язалася бійка. За різними оцінками, там знаходиться понад три тисячі протестувальників.

У Якутську, незважаючи на 50-градусний мороз, на акцію на підтримку Навального вийшли близько 300 осіб, пише "Вечірній Якутськ". Люди зібралися на площі Дружби. Поліція, застосувавши силу, повела до автозаків кілька людей.

Читайте також

Нагадаємо, що 17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" наприкінці серпня минулого року в РФ.

18 січня суд у Хімках обрав запобіжний захід прямо у відділі поліції управління МВС російському опозиціонеру Олексію Навальному. Його арештували на 30 діб.

Російські ЗМІ пишуть, що затримання Навального проводили співробітники управління ФСВП по Москві в рамках кримінальної справи "Ів Роше" (братів Олексія та Олега Навальних визнали винними у крадіжці понад 31 мільйона рублів у компаній "Ів Роше" та "МПК").

1