Був тихим і неконфліктним: що відомо про казанського стрільця (відео)

Стрілянину в одній зі шкіл Казані влаштував студент-програміст, якого відрахували з коледжу
Був тихим і неконфліктним: що відомо про казанського стрільця (відео)
Ільназ Галявієв (Фото: kilker.ru)
11 Травня 2021, 13:47
читать на русском

Російські ЗМІ оприлюднили біографію Ільназа Галявієва, який влаштував смертельну стрілянину в школі №175 міста Казані в Татарстані.

Про це пише РБК.ru.

Відомо, що Галявієв, закінчив ту ж таки 175 школу чотири роки тому і вступив до коледжу. Він був студентом 4 курсу, вивчав програмування. Від грудня по 14 лютого 2021 року проходив практику дистанційно, а з 15 лютого по 11 квітня проходив практику в фірмі "Техтімарт".

За час навчання проявив себе тихим, спокійним, охайним, неконфліктний. Шанобливо ставився до групи і викладачів. Без шкідливих звичок, - йдеться в характеристиці.

У ній також зазначено, що з вересня Галявієв пропускав заняття, а з 13 квітня 2021 року зв'язок з ним було втрачено. Він не з'явився на три іспити і на захист виробничої практики, які повинні були пройти 13, 15 і 17 квітня. 26 квітня Галявієва відрахували з коледжу.

Як повідомив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн, 28 квітня Галявієв отримав дозвіл на зберігання вогнепальної зброї - гладкоствольної рушниці Hatsan Еscort PS.

Також у мережі з`явилося відео допиту Галявієва, де він стверджує, що народився Богом, а нині в ньому прокинувся монстр, який всіх ненавидить.

Я народився Богом, усвідомив це 2 місяці тому, а влітку в мені почав прокидатися монстр. Я почав всіх ненавидіти, - сказав Галявієв.

Нападник попросив не тиснути на нього психологічно і уточнив, що вперше про Бога він сказав матері. Зараз він погрожує знайти її і вбити, оскільки у нього немає батьків і він від них відмовився (відео 18+).


Контекст.  Вранці 11 травня було скоєно збройний напад на школу № 175 в Казані.

В результаті стрілянини загинули, за попередньою інформацією, щонайменше дев'ять осіб, серед них одна вчителька і школярі

Глава Татарстану Рустам Мінніханов повідомив, що серед загиблих семеро учнів восьмого класу - четверо юнаків і три дівчини.

Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету (НАК) повідомив, що поранено 16 осіб з-поміж учнів і співробітників школи. МОЗ Татарстану повідомив, що в лікарні доставлено 21 людину, в тому числі 18 дітей, шестеро з яких перебувають у реанімації.

1