Через аеропорт "Бориспіль" туристи-кур'єри возили по 10 кг прекурсорів - СБУ

СБУ заблокувала контрабанду прекурсорів через аеропорт «Бориспіль»: «туристи» возили по 10 кг «товару» у своїх валізах (відео)
Через аеропорт "Бориспіль" туристи-кур'єри возили по 10 кг прекурсорів - СБУ
Фото: ssu.gov.ua
27 Квітня 2021, 05:13
читать на русском

Служба безпеки України заблокувала потужний контрабандний канал постачання прекурсорів через Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Туристи-кур'єри намагались перевезти 10 кг товару в "особистих речах" з однієї країн Близького Сходу. Вартість вилученої партії становить майже 2 млн грн за цінами чорного ринку.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники з'ясували, що організували оборудку двоє мешканців Києва разом зі спільниками з однієї з арабських країн. "Закордонні партнери" закуповували препарати в одній з великих медичних мереж. Потім кур’єри перевозили великі партії заборонених препаратів літаками, маскуючись під звичайних туристів. На території України "ділки" реалізовували прекурсори через інтернет та особисті зв’язки.

Фото: ssu.gov.ua

Злочинна схема "працювала" майже пів року, кур’єри завозили прекурсори щонайменше один раз в місяць.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали трьох кур’єрів з партією у майже 10 тисяч упаковок лікарських засобів, прихованих в особистих речах. Вилучені пігулки містять у своєму складі майже 10 кг готового прекурсору.

Фото: ssu.gov.ua

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучили ще приблизно 1 тисячу упаковок прекурсоромістких лікарських засобів та інші докази протиправної діяльності.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам контрабандної схеми.

Нагадаємо, що у державній митній службі формують спеціальну службу детекторного контролю для боротьби з корупцією у відомстві.

Читайте також

1