Заховали у літаку: СБУ спіймала експортерів військового обладнання

Організатори планували вивезти деталі до однієї з країн Сходу
Заховали у літаку: СБУ спіймала експортерів військового обладнання
Фото: ssu.gov.ua
16 Грудня 2020, 12:58
читать на русском

Контррозвідники СБУ попередили у Миколаєві спробу прихованого вивезення з території України авіаційного обладнання військового призначення для потреб однієї з країн Близького Сходу.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що менеджмент однієї з українських транспортних авіакомпаній, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях у країнах Близького Сходу та Африки, планує експортувати військові деталі.

Підозрювані намагались вивезти авіаційні вироби та прилади, якими комплектуються військово-транспортні літаки.

Читайте також

Злочинці приховали військову продукцію від митного огляду серед бортового обладнання літака авіакомпанії, який після проходження технічного обслуговування мав вилетіти з України.

Водночас у компанії були відсутні дозвільні документи Державного експортного контролю України, передбачені чинним законодавством для переміщення за межі країни виробів військового призначення.

Продукцію направили на експертизу. Після її висновків прийматиметься рішення щодо відкриття кримінального провадження, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України викрили посадовців, які хотіли незаконно експортувати товари військового призначення.