Через мутацію коронавірусу у Данії знищать більше 16 мільйонів норок

Доведеться убити від 15 до 17 мільйонів тварин
Через мутацію коронавірусу у Данії знищать більше 16 мільйонів норок
Норка Фото: скрін з відео
6 Листопада 2020, 07:02
читать на русском

У Данії планують знищити всіх норок, оскільки на фермах виявили нову мутацію коронавирусу.

У поліції підрахували, що доведеться вбити від 15 до 17 мільйонів тварин, повідомляє TheLocal.

За словами прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксена, мутація може стати перешкодою для майбутньої вакцини від COVID-19.

Мутація може створити ризики, при яких майбутні вакцини від COVID-19 не працюватимуть належним чином. Тому необхідно ліквідувати всіх норок, - заявив він.

Нова мутація коронавирусу, яку виявили у норок, небезпечна для людей. Більш того, вона послаблює здатність організму до вироблення антитіл.

Читайте також

Нагадаємо, у Данії мутований коронавірус підтвердили вже у 12 людей.

Раніше повідомлялося, що у Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється. Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

Вчені наголошують, що друга хвиля пандемії в Європі може бути пов'язана з мутацією коронавірусу серед іспанських сільськогосподарських робітників. З літа 2020 року він поширився по більшій частині Західної Європи і на сьогодні на нього захворіла значна частка усіх нових випадків зараження на COVID-19.

Читайте також

Коронавірус, який змутував, отримав назву 20A.EU1. Його розповсюдженню посприяли люди, які поверталися з відпусток в Іспанії.

У Норвегії виявили нову небезпечну мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яку знайшли у восьми місцевих жителів в місті Тронхейм у період з 16 по 18 жовтня.

1