Прийшов з Іспанії: вчені повідомили про новий вид коронавірусу

Вперше новий вид знайшли у сільськогосподарських робітників
Прийшов з Іспанії: вчені повідомили про новий вид коронавірусу
Хворий на коронавірус (фото з відкритих джерел)
30 Жовтня 2020, 05:01
читать на русском

У Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється.

Про це повідомляє FT з посиланням на дослідження вчених з Швейцарії та Іспанії.

Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

Вчені наголошують, що друга хвиля пандемії в Європі може бути пов'язана з мутацією коронавірусу серед іспанських сільськогосподарських робітників. З літа 2020 року він поширився по більшій частині Західної Європи і на сьогодні на нього захворіла значна частка усіх нових випадків зараження на COVID-19.

Коронавірус, який змутував, отримав назву 20A.EU1. Його розповсюдженню посприяли люди, які поверталися з відпусток в Іспанії.

Генетик Базельського університету Еммі Ходкрофт зазначає, що швидке поширення 20A.EU1 показує недостатність карантинних заходів для стримування пандемії. Вона також зазначила, що вірус 20A.EU1 не схожий ані на жодну відому версію вірусу Sars-Cov-2. Крім того, в статті йдеться про те, що до нього була відома мутація, яка привела до появи штаму коронавірусу D614G. Вчені впевнені, що він зробив вірус заразнішим.

Читайте також

Нагадаємо, що у Норвегії виявили нову небезпечну мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яку знайшли у восьми місцевих жителів в місті Тронхейм у період з 16 по 18 жовтня.

Фахівці розповіли, що виявили більш прискорене зараження цим штамом. Саме тому вони і зробили висновок про мутацію коронавірусу

1